Järjestä ottelu!

Peace United haastaa mukaan!

Nainen ja joukko tyttyöjä keskustekee iloisesti maalin edustalla.

Kannustamme pelaamaan jalkapallon ystävyysottelut Peace United -hengessä eli rauhan puolesta. Tarjoamme mukaan lähteville kouluille rauhankasvatusmateriaalia ja kannustamme oppilaita itse keksimään luovia keinoja kerätä varoja kansainväliseen rauhantyöhön.

Peace United -ottelun tavoitteena on antaa nuorille onnistumisen kokemuksia yli yhteiskunnallisten rajojen, luoda uusia kontakteja ja lisätä joukkueen tuomaa turvaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Näin järjestät ottelun, harjoitukset tai turnauksen:

  • Kokoa porukka ja jaa se tasapuolisesti kahteen osaan pelaamaan erityisesti sellaisten kanssa, joita ei tunne, joiden kanssa ei tule toimeen tai joiden kanssa ei ole yhteistä kieltä. Näin opitaan toimimaan yhdessä ja vähennetään ennakkoluuloja.
  • Palkitse ottelun rauhanrakentaja kummastakin joukkueesta.
  • Mainitse jo kutsussa, että jalkapallo yhdistää ihmisiä ympäri maailman ja että se on kieli, jota kaikki ymmärtävät.
  • Huolehdi käytännön asioista. Varmista pelipaikka, ilmoita meille tapahtumasta ja kokoa porukka. Valitse ottelun tuomariksi ohjaaja, valmentaja tai tuomari. Tuomari myös varmistaa, että joukkueet ovat sekajoukkueet.
  • Tilaa ottelua varten ilmaiseksi 2–3 Peace United -pelipalloa, tarroja ja mainosjulisteita, joihin voit kirjoittaa ottelun ajankohdan ja paikan. Lisäksi saat käyttöösi 15 peliliiviä ja Peace United -palkintoviirin.
  • Mainosta ottelua myös sosiaalisessa mediassa ja paikallislehdissä. Paikallislehdet innostuvat helposti kirjoittamaan tapahtumista, joten toimituksille kannattaa antaa vinkki järjestettävästä ottelusta etukäteen.
  • Kirkon Ulkomaanavulta saat apua myös tempauksen tiedotukseen ja markkinointiin.
  • Lisätiedot: Emma Salminen, markkinoinnin asiantuntija, emma.salminen (at) kua.fi, tel.+358 50 412 7989

 

Materiaalit

Peace United -oppituntimateriaali kouluille (verkkosivu)

Peace United -oppituntimateriaali kouluille.
Lataa pdf!

Julisteet

Lataa ja tulosta Peace United -julisteet käyttöösi.


Peace United A3-juliste, pdf. Teksti Rauha - maali joka ratkaisee.
Liity joukkueeseen -juliste
PeaceUnited_A3_1_pdf


Peace United A3-juliste, pdf. Teksti Rauha - maali joka ratkaisee. Julisteen alareunassa valkoinen tila kirjoittaa oman tapahtuman tietoja.Juliste, jossa tilaa oman tapahtuman tiedoille.
PeaceUnited_A3_2_pdf

 

Peli elämästä

Tulostettava noppapeli nimeltä Peli elämästä.

Tulostettavassa noppapelissä yrität selvittää reitin varhaislapsuudesta varhaisaikuisuuteen. Pahimmassa tapauksessa katoat taistelussa Syyriassa. Kohtaloosi vaikuttavat synnyinpaikkasi ja etninen taustasi. Vai vaikuttavatko? Voittaja on se, joka pääsee ensimmäisenä Tulevaisuus-ruutuun. Kaikissa peleissä niin ei käy. Sellaista on elämä.  Sopii yli 10-vuotiaille. 1–5 pelaajaa.

Lataa ja tulosta Peli elämästä

Tekoja-kampanja 2015: Nuoret ja väkivaltainen radikalisoituminen

Materiaalivihko: Nuoret ja väkivaltainen radikalisoituminen.

Lataa materiaalipaketti tästä!