Mikä kampanja?

Ympäri maailmaa nuoria elää vaikeissa olosuhteissa. Heistä moni löytää pelastuksen jalkapallosta – kentältä, jolla heidän tekonsa merkitsevät. Jalkapallo ehkäisee turvattomuutta ja turhautumista sekä helpottaa sopeutumista. Se on yhteinen kieli, jota kaikki ymmärtävät.

Liity joukkueeseen!

Jalkapallon tuottamat onnistumisen ja ilon tunteet vahvistavat ajatusta siitä, että elämä kannattelee eteenpäin. Että kaikilla on mahdollisuuksia.

Peace United on joukkue, joka pelaa rauhan puolesta.

Joukkueessa mukana ovat mm. Aki Riihilahti, Laura Österberg Kalmari, Tinja-Riikka Korpela, Nikolai Alho, Miika ”Särre” Särmäkari, Pekko ”Pege” Piirto, Kaj Kunnas ja Toni Söderholm.

Pelaamisella ennaltaehkäistään syrjäytymistä ja turhautumista ja lopetetaan vastakkainasettelu. Peace Unitedin pelaajat ymmärtävät, että mm. nuorten syrjäytyminen ja radikalisoituminen eivät johdu uskonnosta tai ihonväristä, vaan vaihtoehtojen puutteesta.

Peace United kutsuu riveihinsä kaikki. Kannustamme pelaamaan jalkapallon ystävyysotteluita Peace United -hengessä – rauhan puolesta. Ohjeet ottelun järjestämiseen löytyvät täältä.

Peace United -ottelun tavoitteena on lisätä joukkueen tuomaa turvaa sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja luoda uusia kontakteja. Pelaaminen helpottaa sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin ja lisää eritaustaisten ihmisten yhteisymmärrystä. Liikunta toimii näin rauhankasvatuksen välineenä.

Otteluilla lisätään myös tietoisuutta rauhantyöstä. Tarjoamme mukaan lähteville kouluille rauhankasvatusmateriaalia, ja oppilaat voivat itse keksiä luovia keinoja kerätä varoja.

Kerätyillä varoilla kovia kokeneille kehitysmaiden nuorille järjestetään psykososiaalista tukea, esimerkiksi jalkapallon pelaamisen ja muiden liikuntalajien muodossa. Lisäksi tuemme lahjoitusten avulla nuorten koulutusta ja toimeentuloa, joilla on merkittävä vaikutus nuorten elämään. Ilman koulutusta nuoret ovat vaarassa syrjäytyä ja joutua ääriliikkeiden jäseniksi.

Tee pieni ele yhteisen maailmamme puolesta ja järjestä peli tai jopa Peace United -turnaus. Kutsu mukaan alueesi seuroja, nuoria, kouluja ja pakolaisia ja maahanmuuttajia.

Tavoitellaan yhdessä nuorille onnistumisen kokemuksia yli yhteiskunnallisten rajojen!

RAUHA. MAALI JOKA RATKAISEE.

Medialle

Peace United syntyi vuonna 2015 osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyy nuorten väkivaltaiseen radikalisoitumiseen.