Annika Kukkonen

Annika Kukkonen
"Ei ole väliä mistä tulet ja kuka olet, kentällä kaikki ovat samanarvoisia"

Annika Kukkonen, Suomen naisten maajoukkueen keskikentän vasemmalla jalalla peliä rakentava tsemppari, joka seuratasolla edustaa Sunnanå SK:ta Ruotsissa. Tilillä on myös Ruotsin mestaruus vuodelta 2011. Kuitenkin jalkapallon saralla parhaimmat muistot vievät pihapeleihin Laajasalon possukentälle.

Elämässä Annika arvostaa terveyttä, hyvää oloa sekä läheisten seuraa. Nuorille Annika toivoo voivansa toimia roolimallia ja kannustaa nuoria ”elämään omia unelmiaan sekä uskomaan niihin.” Rauha kiteytyy Annikalle yhteen sanaan, vapaus. ”Voi elää ilman pelkoa ja rakentaa elämäänsä itselleen tärkeistä asioista ja ihmisistä.” Annika näkee että rauhan mukana tulee myös oikeudenmukaisuutta.

Jalkapallo on Annikalle peli jossa tärkeämpää on itse peli kuin se kuka sitä pelaa: ”Kentällä unohtuu erimielisyydet ja ristiriidat. Peliin on helppo uppoutua ja se vie mukanaan. Ei ole väliä mistä tulet ja kuka olet, kentällä kaikki ovat samanarvoisia.” Lisäksi kentällä korostuu yhteenkuuluvuuden tunne. Jalkapallo opettaa suvaitsevaisuutta sekä tuo iloa ja toivoa myös kurjiin olosuhteisiin.

 

Pelaajakortin kuva: Jussi Eskola