Emilia Iskanius

Emilia Iskanius
"Jalkapallo yhdistää meitä kaikkia ympäri maailman"

Emilia Iskanius, siirtyi viime kauden päätteksi Åland Unitedista Hongan riveihin. Åland Unitedin riveissä Emilia saavutti viime vuonna Liigahopeaa. Emilia oli vuoden 2014 MM-kisoissa Kanadassa U20-maajoukkueen kapteeni ja on murtautumassa myös A-maajoukkueen riveihin. EM-kisoista Walesista U20- maajoukkueen kanssa Emilia saavutti pronssia. Tätä kautta Emilia pääsi kapteenina edustamaan joukkuetta presidentin vastaanotolle. Emilia kuitenkin pitää parhaana jalkapallomuistona lapsuuden turnauksia ja pihapelejä, joissa syntyi kipinä jalkapalloon.

Elämässä Emilialle tärkeimmiksi nousevat ystävät, perhe sekä onnellisuus ja terveys. Emilia kokee että nuorille tulee tarjota mahdollisuus tehdä asioita joista nauttii, riippumatta uskonnosta, ihonväristä tai sukupuolesta. Rauha tarkoittaakin Emilialle nimenomaan vapautta ja turvaa.

Jalkapallo, maailman suosituimpana lajina, tuo monelle elämään erilaisten tunteiden kirjon: ” Se tuo meille suuren tunteiden kirjon, jonka väriloiste yhdistää meitä kaikkia ympäri maailman. Tämä yhteisöllisyys ja jalkapallokulttuuri itsessään muuttaa ja on muuttanut meitä jo pitkään.” Kaiken lisäksi sen on varsin yksinkertainen laji, ”ei tarvita kuin pallo ja pelikaveri.”