Katarina Naumanen

Katarina Naumanen
"Jalkapallo voi muuttaa ihmisten elämää ja asenteita"

Katarina Naumanen, on yksi nuorten maajoukkueen kantavia voimia, jolla on jo muutaman pelin verran kokemusta myös naisten maajoukkueesta. Seurapuolella Katarina edustaa Kuopion Pallokissoja. Uralla Katarina on kuulunut nuorten maajoukkueiden kapteenistoon. Katarina oli myös edustamassa Suomea U20-joukkueen peleissä MM-kisoissa Kanadassa 2014. Kanadan MM-kisat ovatkin uran tuorein kohokohta, vaikka uralta löytyy myös monia muita tärkeitä muistoja.

Elämässä Katarina kokee tärkeäksi voivansa olla itse vastuussa tulevaisuudestaan. Merkitystä elämään tuovat läheiset ihmiset ja kokemukset heidän kanssa. Katarina näkee että kaikilla nuorilla tulisi olla tasa-arvoiset lähtökohdat elämään ja Katarina on innokas toimimaan tämän tavoitteen puolesta. Rauhassa on Katarinan mielestä kyse vapaudesta ja turvallisuudesta: ” Rauha tarkoittaa minulle,että jokainen voi ilman pelkoa olla oma itsensä ja rakentaa omaa tulevaisuuttaan.”

Katarina näkee että jalkapallo tuo ihmisiä yhteen ja lähemmäksi toisiaan. Samalla se voi tuoda ripauksen lisää iloa ja nautintoa ihmisten elämään. ”Jalkapallo voi muuttaa ihmisten elämää ja asenteita. Tämän vuoksi se voi muuttaa myös koko maailmaa.”, kiteyttää Katarina.