Katri Nokso-Koivisto

Katri Nokso-Koivisto
"Kentällä puhalletaan yhteen hiileen"

Katri Nokso-Koivisto, on kokenut puolustaja, joka on edustanut Suomea kaksissa EM-kisoissa. Seurajoukkuepuolelta kansainvälistä kokemusta löytyy Yhdysvaltojen, Saksan, Ruotsin ja Norjan kentiltä. Kansainvälisen peli-uran jälkeen Katri on palannut kotimaan kentille ja pelaa tällä hetkellä Tampereen Ilveksen riveissä. Uran huippuhetkiksi nouseekin viime vuoden Naisten liigan mestaruus PK-35 Vantaan kanssa voitettuna ”dramaattisten vaiheiden jälkeen”. Katri pitää tärkeänä myös jalkapallon kautta saamiaan kokemuksia ja kontakteja: ” Olen päässyt jalkapallon avulla tutustumaan uusiin paikkoihin ja ihmisiin ympäri maailman joka ei ilman jalkapalloa olisi ollut mahdollista.”

Rauha merkitsee Katrille vapautta toteuttaa itseään sekä turvallisuutta. Elämässä tärkeäksi nousevatkin läheiset ihmiset (kihlattu, perhe, ystävät) ja se että he ovat turvassa.  Nuorille Katri haluaa opettaa suvaitsevaisuutta: ”Erilaisuus on rikkaus.” Katri näkee että ennakkoluulojen kitkeminen ja eri kulttuurien näkeminen tasa-arvoisena ovat asioita joita nuorille tulee opettaa.

Jalkapallon merkityksestä Katri puhuu runollisesti: ” Jalkapallo on kuin yhteinen kieli jonka kautta keskinäinen ymmärrys voi löytyä helpommin.” Katri näkee että jalkapallo madaltaa raja-aitoja kun ”kentällä puhalletaan yhteen hiileen” katsomatta kansallisuuksia, uskontoja tai ihonväriä.