Susanna Lehtinen

Susanna Lehtinen
"Jalkapallon kautta oppii kunnioittamaan toisia erilaisuuksista huolimatta."

Susanna Lehtinen kuuluu A-maajoukkueen kokeneeseen kaartiin ja on ollut puolustuksen tukipilari jo vuodesta 2005. Susannalla on myös mittava seurajoukkue-ura johon mahtuu loistavia saavutuksia kuten Suomen mestaruus sekä menestystä kansainvälisillä kentillä. Tällä hetkellä Susanna pelaa KIF Örebrossa Ruotsissa. Omalta uraltaan suurimmaksi saavutukseksi Susanna nostaa kuitenkin vuoden 2013 EM-lopputurnauksen joka oli Susannan omin sanoin mieletön kokemus.

Nuoria Susanna haluaa auttaa saamaan paremmat edellytykset elämään esimerkiksi koulutuksen kautta. Erityisesti tyttöjen koulutus on Susannasta tärkeää, tätä kautta pystytään edistämään myös tasa-arvoa. Rauhan Susanna määrittelee sanoin:” Rauha merkitsee minulle ennen kaikkea kunnioitusta toisia kohtaan sekä mahdollisuutta valita oman elämänsä suunta.” Elämässä Susanna arvostaa hyvinvointia, läheisiä ihmisiä ja pyrkimystä itsensä kehittämiseen.

Jalkapallolla voi olla suuri merkitys erityisesti nuorten elämään: ” Jalkapallo on yhteinen harrastus, jonka kautta oppii tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen, auttamaan toisia sekä kunnioittamaan toisia erilaisuuksista huolimatta. Jalkapallon kautta saa ystäviä ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen, joka on tärkeää nuorille ja ehkäisee syrjäytymistä.” Jalkapallo kehittää myös itseluottamusta, jonka Susanna näkee avaimena ihmisen kehittymisen kannalta.

 

Pelaajakortin kuva: Jussi Eskola