Vera Varis

Vera Varis
"Jalkapallon tuoma yhteenkuuluvuuden tunne on suuri voimavara, oli sitten kyse pelien voittamisesta tai maailman parantamisesta"

Vera Varis, on ikäluokkansa parhaimpia maalivahteja ja pelaa Suomessa FC Hongan riveissä. Tämän lisäksi Vera on edustanut Suomea sekä nuorten että A-maajoukkueessa. Vera nostaakin huippuhetkekseen vuoden 2013 alle 19-vuotiaiden kisat, joissa Vera valittiin myös turnauksen tähdistöjoukkueeseen.

Kysymykseen, mikä elämässä sinulle on tärkeintä Vera vastaa: ”Että pystyn nauttimaan elämästä terveenä, rakkaiden ihmisten ympyröimänä.” Nuorille Vera toivoo pystyvänsä omalla esimerkillään kannustamaan heitä osallistumaan itseään kiinnostaviin toimintoihin mukaan.

Vera haluaa myös osallistumisellaan lisätä ihmisten tietoisuutta ja näkee, että ymmärryksen kautta autetaan nuoria ympäri maailman. Rauha tarkoittaa Veralle sitä, ”ettei tarvitse pelätä itsensä tai läheistensä puolesta”, ja että ”pystyy elämään omaa elämäänsä vapaasti ja saa valita oman tiensä mitä kulkea.”

Jalkapallo on ollut tärkeä opettava tekijä Veran elämässä: ”Jalkapallo on avannut omaa ajatusmaailmaani, kun olen oppinut toimimaan joukkueessa, erilaisten ihmisten kanssa.” Vera myös näkee jalkapallon luoman yhteenkuuluvuuden tunteen asiana, jonka avulla voidaan tavoitella sekä urheilullista menestystä että yhteiskunnallista vaikuttamista: ” Jalkapallon tuoma yhteenkuuluvuuden tunne on suuri voimavara, oli sitten kyse pelien voittamisesta tai maailman parantamisesta.”