Katarina Naumanen

Katarina Naumanen

Katarina Naumanen, on yksi nuorten maajoukkueen kantavia voimia, jolla on jo muutaman pelin verran kokemusta myös naisten maajoukkueesta. Seurapuolella Katarina edustaa Kuopion Pallokissoja. Uralla Katarina on kuulunut nuorten maajoukkueiden kapteenistoon. Katarina oli myös edustamassa Suomea U20-joukkueen peleissä MM-kisoissa Kanadassa 2014. Kanadan MM-kisat ovatkin uran tuorein kohokohta, vaikka uralta löytyy myös monia muita tärkeitä muistoja.

Elämässä Katarina kokee tärkeäksi voivansa olla itse vastuussa tulevaisuudestaan. Merkitystä elämään tuovat läheiset ihmiset ja kokemukset heidän kanssa. Katarina näkee että kaikilla nuorilla tulisi olla tasa-arvoiset lähtökohdat elämään ja Katarina on innokas toimimaan tämän tavoitteen puolesta. Rauhassa on Katarinan mielestä kyse vapaudesta ja turvallisuudesta: ” Rauha tarkoittaa minulle,että jokainen voi ilman pelkoa olla oma itsensä ja rakentaa omaa tulevaisuuttaan.”

Katarina näkee että jalkapallo tuo ihmisiä yhteen ja lähemmäksi toisiaan. Samalla se voi tuoda ripauksen lisää iloa ja nautintoa ihmisten elämään. ”Jalkapallo voi muuttaa ihmisten elämää ja asenteita. Tämän vuoksi se voi muuttaa myös koko maailmaa.”, kiteyttää Katarina.

Paula Myllyoja

Paula Myllyoja

Paula Myllyoja, on PK-35 Vantaan kokenut maalivahti, jolla on laaja peli-ura Suomen kentillä. Kruununa uralle tuli viime vuonna 2014 Suomen mestaruus PK-35 Vantaan riveissä. Paula on päässyt mukaan myös maajoukkueleirityksille. Mestaruuden lisäksi Paulalta löytyy myös Naisten liigan pronssinmitali KMF:n riveissä. Uran kohokohdaksi nousee kuitenkin Champions Leaguen ottelu Birminghamia vastaan PK-35 Vantaan maalin suulla.

Elämässä Paula kokee tärkeäksi oman sekä läheisten hyvinvoinnin ja terveyden. Näiden lisäksi myös rakkaus on tärkeää: ”Kun yksilö voi hyvin, säteilee hän ympärilleenkin positiivista energiaa.” Maailman nuoret kohtaavat Paulan mielestä usein liian nuorina rankkoja kokemuksia ja Paula toivookin voivansa olla osa maailmaa jossa nuorille annetaan mahdollisuus kasvaa rauhassa ja hyvinvointiin. Rauha merkitseekin Paulalle nimenomaan mahdollisuutta nauttia elämästä. Lisäksi rauhan myötä tulee turvallisuuden tunne jolloin ihmiset voivat ajatella luovasti ja pitää huolta elinympäristöstään.

Paula toivoo että kaikilla olisi mahdollisuus löytää jalkapallo ja kokea sen tuomat ilot. Paula näkee että jalkapallo muuttaa päivittäin maailmaa. ”Jalkapallo tarjoaa alustan jossa ihmiset voivat toimia yhdessä uskonnosta, ihonväristä, sukupuolesta tai muusta ulkoisesta asiasta huolimatta.”

Katri Nokso-Koivisto

Katri Nokso-Koivisto

Katri Nokso-Koivisto, on kokenut puolustaja, joka on edustanut Suomea kaksissa EM-kisoissa. Seurajoukkuepuolelta kansainvälistä kokemusta löytyy Yhdysvaltojen, Saksan, Ruotsin ja Norjan kentiltä. Kansainvälisen peli-uran jälkeen Katri on palannut kotimaan kentille ja pelaa tällä hetkellä Tampereen Ilveksen riveissä. Uran huippuhetkiksi nouseekin viime vuoden Naisten liigan mestaruus PK-35 Vantaan kanssa voitettuna ”dramaattisten vaiheiden jälkeen”. Katri pitää tärkeänä myös jalkapallon kautta saamiaan kokemuksia ja kontakteja: ” Olen päässyt jalkapallon avulla tutustumaan uusiin paikkoihin ja ihmisiin ympäri maailman joka ei ilman jalkapalloa olisi ollut mahdollista.”

Rauha merkitsee Katrille vapautta toteuttaa itseään sekä turvallisuutta. Elämässä tärkeäksi nousevatkin läheiset ihmiset (kihlattu, perhe, ystävät) ja se että he ovat turvassa.  Nuorille Katri haluaa opettaa suvaitsevaisuutta: ”Erilaisuus on rikkaus.” Katri näkee että ennakkoluulojen kitkeminen ja eri kulttuurien näkeminen tasa-arvoisena ovat asioita joita nuorille tulee opettaa.

Jalkapallon merkityksestä Katri puhuu runollisesti: ” Jalkapallo on kuin yhteinen kieli jonka kautta keskinäinen ymmärrys voi löytyä helpommin.” Katri näkee että jalkapallo madaltaa raja-aitoja kun ”kentällä puhalletaan yhteen hiileen” katsomatta kansallisuuksia, uskontoja tai ihonväriä.

Tuija Hyyrynen

Tuija Hyyrynen

Tuija Hyyrynen, on A-maajoukkueen kokenut ja taitava puolustaja, joka osaa myös avata peliä. Seurajoukkuepuolella Tuija on pelannut viime vuodet Umeå IK:n riveissä Ruotsissa. Ennen siirtymistä Ruotsiin Tuija kävi pelaamassa myös Yhdysvalloissa. Tuijalle mahdollisuus pelata ammattilaisena sekä kahdet EM-kisat ovat olleet tärkeitä kokemuksia mutta paras muisto on kuitenkin se ihan ensimmäinen naisten A-maaottelu.

Nuoria Tuija haluaa kannustaa unelmoimaan ja uskomaan itseensä. Rauha on Tuijalle turvallisuutta ja sen avulla saa vapauden päättää omasta elämästään. Elämässä tärkeänä Tuija pitää läheisiä, rakkautta ja terveyttä.

Jalkapallo on globaali asia joka edistää yhteistyötä: ”Jalkapallo yhdistää ympäri maailmaa. Yhdessä tekeminen antaa voimia.”

Emilia Iskanius

Emilia Iskanius

Emilia Iskanius, siirtyi viime kauden päätteksi Åland Unitedista Hongan riveihin. Åland Unitedin riveissä Emilia saavutti viime vuonna Liigahopeaa. Emilia oli vuoden 2014 MM-kisoissa Kanadassa U20-maajoukkueen kapteeni ja on murtautumassa myös A-maajoukkueen riveihin. EM-kisoista Walesista U20- maajoukkueen kanssa Emilia saavutti pronssia. Tätä kautta Emilia pääsi kapteenina edustamaan joukkuetta presidentin vastaanotolle. Emilia kuitenkin pitää parhaana jalkapallomuistona lapsuuden turnauksia ja pihapelejä, joissa syntyi kipinä jalkapalloon.

Elämässä Emilialle tärkeimmiksi nousevat ystävät, perhe sekä onnellisuus ja terveys. Emilia kokee että nuorille tulee tarjota mahdollisuus tehdä asioita joista nauttii, riippumatta uskonnosta, ihonväristä tai sukupuolesta. Rauha tarkoittaakin Emilialle nimenomaan vapautta ja turvaa.

Jalkapallo, maailman suosituimpana lajina, tuo monelle elämään erilaisten tunteiden kirjon: ” Se tuo meille suuren tunteiden kirjon, jonka väriloiste yhdistää meitä kaikkia ympäri maailman. Tämä yhteisöllisyys ja jalkapallokulttuuri itsessään muuttaa ja on muuttanut meitä jo pitkään.” Kaiken lisäksi sen on varsin yksinkertainen laji, ”ei tarvita kuin pallo ja pelikaveri.”

Minna Meriluoto

Minna Meriluoto

Minna Meriluoto, siirtyi kansainvälisen uran jälkeen takaisen Suomeen HJK:n riveihin. Suomen maajoukkueessa Minna vartioi maalia ja muodostaa Tinja-Riikka Korpelan kanssa maailman parhaimpiin lukeutuvan maalivahtikaksikon. Omalta pelaaja-uraltaan Minna nostaa esille pelaamisen ammattilaisena seitsemän vuoden ajan Ruotsissa, EM-kisat vuosilta 2009 ja 2013. Minna arvostaa myös saamaansa kokemusta jonka on saanut ollessaan osana mahtavia joukkueita.

Elämässä Minna arvostaa onnellisuutta joka syntyy hyvistä hetkistä ja läheisistä ihmisistä: ” Tärkeintä elämässä on rakkaat ihmiset sekä yhteinen tuki ja onnen jakaminen. Onnelliseksi minut tekevät juuri perhe ja ystävät, rauhalliset hetket luonnossa sekä musiikki.” Nuoria Minna haluaa innostaa unelmoimaan. Erityisesti vaihtoehtojen tarjoaminen esimerkiksi syrjäytymiselle on Minnasta tärkeää: ”Kannustaminen, iloisuus ja kuunteleminen ovat tärkeitä tapoja auttaa nuoria eteenpäin.” Rauhan Minna näkee vapautena, turvallisuutena sekä tilana jossa on mahdollista tavoitella unelmia.

Jalkapallon kautta voi oppia sekä yhteisöllisyyttä että suvaitsevaisuutta: ” Jalkapallo antaa mahdollisuuden olla osana joukkuetta, jolla on yhteiset tavoitteet ja unelmat. Kaikki ovat samanarvoisia, pelaajat kannustavat toinen toistaan ja arvostavat toisiaan. Jalkapallon hienous on se, että sitä pelataan maailmanlaajuisesti ja miten se tällä tavoin yhdistää erilaisia ihmisiä ja edistää suvaitsevuutta.”

 

Pelaajakortin kuva: Ville Vuorinen

Annika Kukkonen

Annika Kukkonen

Annika Kukkonen, Suomen naisten maajoukkueen keskikentän vasemmalla jalalla peliä rakentava tsemppari, joka seuratasolla edustaa Sunnanå SK:ta Ruotsissa. Tilillä on myös Ruotsin mestaruus vuodelta 2011. Kuitenkin jalkapallon saralla parhaimmat muistot vievät pihapeleihin Laajasalon possukentälle.

Elämässä Annika arvostaa terveyttä, hyvää oloa sekä läheisten seuraa. Nuorille Annika toivoo voivansa toimia roolimallia ja kannustaa nuoria ”elämään omia unelmiaan sekä uskomaan niihin.” Rauha kiteytyy Annikalle yhteen sanaan, vapaus. ”Voi elää ilman pelkoa ja rakentaa elämäänsä itselleen tärkeistä asioista ja ihmisistä.” Annika näkee että rauhan mukana tulee myös oikeudenmukaisuutta.

Jalkapallo on Annikalle peli jossa tärkeämpää on itse peli kuin se kuka sitä pelaa: ”Kentällä unohtuu erimielisyydet ja ristiriidat. Peliin on helppo uppoutua ja se vie mukanaan. Ei ole väliä mistä tulet ja kuka olet, kentällä kaikki ovat samanarvoisia.” Lisäksi kentällä korostuu yhteenkuuluvuuden tunne. Jalkapallo opettaa suvaitsevaisuutta sekä tuo iloa ja toivoa myös kurjiin olosuhteisiin.

 

Pelaajakortin kuva: Jussi Eskola

Susanna Lehtinen

Susanna Lehtinen

Susanna Lehtinen kuuluu A-maajoukkueen kokeneeseen kaartiin ja on ollut puolustuksen tukipilari jo vuodesta 2005. Susannalla on myös mittava seurajoukkue-ura johon mahtuu loistavia saavutuksia kuten Suomen mestaruus sekä menestystä kansainvälisillä kentillä. Tällä hetkellä Susanna pelaa KIF Örebrossa Ruotsissa. Omalta uraltaan suurimmaksi saavutukseksi Susanna nostaa kuitenkin vuoden 2013 EM-lopputurnauksen joka oli Susannan omin sanoin mieletön kokemus.

Nuoria Susanna haluaa auttaa saamaan paremmat edellytykset elämään esimerkiksi koulutuksen kautta. Erityisesti tyttöjen koulutus on Susannasta tärkeää, tätä kautta pystytään edistämään myös tasa-arvoa. Rauhan Susanna määrittelee sanoin:” Rauha merkitsee minulle ennen kaikkea kunnioitusta toisia kohtaan sekä mahdollisuutta valita oman elämänsä suunta.” Elämässä Susanna arvostaa hyvinvointia, läheisiä ihmisiä ja pyrkimystä itsensä kehittämiseen.

Jalkapallolla voi olla suuri merkitys erityisesti nuorten elämään: ” Jalkapallo on yhteinen harrastus, jonka kautta oppii tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen, auttamaan toisia sekä kunnioittamaan toisia erilaisuuksista huolimatta. Jalkapallon kautta saa ystäviä ja sosiaalisen yhteenkuuluvuuden tunteen, joka on tärkeää nuorille ja ehkäisee syrjäytymistä.” Jalkapallo kehittää myös itseluottamusta, jonka Susanna näkee avaimena ihmisen kehittymisen kannalta.

 

Pelaajakortin kuva: Jussi Eskola

Nora Heroum

Nora Heroum

Nora Heroum siirtyi kaudeksi 2015 Tanskan pääsarjajoukkueeseen Fortuna Hjorringiin. Ennen siirtymistään Tanskaan Nora pelasi useissa Suomen pääsarjajoukkueissa. Nora pelasi ensimmäisen A-maajoukkue pelinsä jo vuonna 2012 ja on päässyt pelaavaan kokoonpanoon yhä useammin viime vuosina. Nora nostaakin juuri maajoukkue-edustuksensa tärkeimmäksi saavutuksekseen, erityisesti EM-kisat vuonna 2013 sekä alle 20-vuotiaiden kisat Kanadassa 2014.

Nuorille Nora haluaa näyttää omalla esimerkillään että haaveita ja unelmia pystyy toteuttamaan kovalla työllä ja periksiantamattomuudella. Terveys, perhe, ystävät ja rauha ovat Noralle tärkeitä asioita. Rauha  tarkoittaa Noralle mahdollisuutta toteuttaa itseään ja elää elämä omien halujen mukaan. Rauha on ”mahdollisuus opiskella, harrastaa, elää tasa-arvoista ja monipuolista elämää yhdessä muiden kanssa.”  Lisäksi rauha mahdollistaa omien haaveiden ja unelmien tavoittelun.

Jalkapallo on Noralle pohjimmiltaan yhteistyötä, jossa töitä tehdään yhteisen tavoitteen eteen sekä ”nautitaan yhdessäolosta uskontoon, ulkonäköön, rotuun tai sukupuoleen katsomatta.” Maailman suosituin laji kiteytyy Noran sanoihin, jotka ovat hyvä ohjenuora myös muuhun elämään: ”Tukemalla, kannustamalla ja auttamalla toinen toista.”

Heidi Kivelä

Heidi Kivelä

Heidi Kivelä, on Naisten Liigan kovinta kärkeä ja on erityisen taidokas maalintekijä. Tällä hetkellä Heidi edustaa PK-35 Vantaata ja on mukana myös A-maajoukkueringissä. Heidi on myös valittu urallaan Naisten Liigan vuoden pelaajaksi 2010. Tämän lisäksi Heidi sijoittautuu Liigan kaikkien aikojen maalitilastossa kolmanneksi. Omalta uraltaan hienoimmiksi hetkiksi Heidi nostaa ensimmäisen Suomen mestaruutensa vuodelta 2012 sekä EM-kisat Ruotsissa 2013.

Onnellisuus, läheiset, ystävät sekä terveys ovat Heidille tärkeitä asioita elämässä. Heidille on myös tärkeää lasten ja nuorten oikeus elämään, vapauteen ja koulutukseen. Tätä kautta nuorille ja lapsille annetaan mahdollisuus omien unelmien tavoitteluun. Rauha onkin Heidille asia, joka mahdollistaa unelmien tavoittelun. Rauhassa on pohjimmiltaan kyse vapaudesta.

Heidi kuvailee jalkapalloa ”maailman puhutuimpana kielenä”.  ”On mieletöntä, miten yksi laji voi yhdistää lähes kaikkia kansakuntia”, sanoo Heidi.

Jalkapallon avulla voidaan myös edistää tärkeitä asioita. ”Jalkapallo on ehdottoman tehokas väline, paitsi edistämään rauhaa ja kulttuurienvälistä yhteisymmärrystä, myös tarjoamaan elämään sisältöä ja unelmia, erityisesti nuorille eri puolilla maailmaa.”